G2 se přes mladé MOUZ dostalo do semifinále, kdo je čeká další?
i Zdroj: G2 na IEM Sydney 2023 || Copyright: Helena Kristiansson, ESL FACEIT Group
Esport CS 2 Článek G2 se přes mladé MOUZ dostalo do semifinále, kdo je čeká další?

G2 se přes mladé MOUZ dostalo do semifinále, kdo je čeká další?

Pavla Doušová

Pavla Doušová

30. 3. 2024 11:08

Páteční druhé kolo čtvrtfinále v dánské Kodani přineslo utkání mezi dvěma dobře známými německými organizacemi, G2 a MOUZ. Od obou týmů se čekaly špičkové výkony, které také předvedli, tentokrát se ale více dařilo G2

Reklama

G2 a MOUZ, mužstva bojující o to zůstat na špici CS2 scény, se proti sobě postavila naposledy v prosinci minulého roku na BLAST Premier World Final 2023. Stalo se tak v semifinále horního pavouka skupiny B. Utkání skončilo stejně, jako to čtvrtfinálové v pátek v Kodani.

Začalo se hrát na Infernu, které nepřekvapivě vybrali G2. Je to jedna z jejich nejlepších a očividně i nejoblíbenějších map. K jejich štěstí se na Infernu MOUZ za poslední tři měsíce moc nedaří, nevyhráli tam ani jednou. Mapu otevřeli MOUZ vyhranými pistolkami, sebevědomí z toho jim ale dlouho nevydrželo, protože G2 svižně navázali sedmikolovou výherní sérií. Druhá polovina mapy byla mnohem vyrovnanější, ale díky náskoku z první části se G2 podařilo vyhrát 13:9.

Vertigo bylo výběrem jaksi odvážným od MOUZ, protože obě mužstva na něm mají za tento rok velmi dobré statistiky. I přesto G2 mapu otevřelo šesti konsekutivně vyhranými koly, na to navázali MOUZ s pěti svými. V druhém poločase to bylo mnohem rychlejší, MOUZ se znovu podařilo vyhrát pouze první, pistolové kolo, zbylých šest vyhráli G2.

Nejlepším hráčem tohoto utkání byl bosenský Nikola “NiKo” Kovač s 39 zabitími a průměrným poškozením 100,1 bodů za kolo. 

Dá se předpokládat, že s výsledkem tohoto utkání bylo mnoho nespokojených fanoušků, protože je známo, že MOUZ jsou brilantním týmem s velmi mladými talenty. Bohužel jim to tentokrát nevyšlo. MOUZ další event čeká na začátku dubna v Číně na IEM Chengdu. G2 v sobotu ve 20:00 čekají Natus Vincere v semifinále. Mají G2 šanci na výhru svého prvního Majoru?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama